Matanza – dag 3, de ontsnapping van Osama en Obama

Berend had zijn twee varkentjes Osama en Obama gedoopt. Blije beesten, van geen slacht bewust natuurlijk. Hij had meer band met het zwart gevlekte varken, dat Obama heette, dat zag je zo. Met weemoedige glimlach krabbelde hij het dier gisteren, tijdens hun laatste speelkwartiertje in de boomgaard op zijn harige rug. Osama stond een beetje stom te schurken tegen een olijfboom en knorde zoals varkens dat doen. Obama deed zijn best om leuk gevonden te worden. Mooie beelden. De vriendschap tussen boer en dier, zo kort voor de dood.

Best cru eigenlijk.

Iemand riep uit de struikjes in de verte: de varkens zijn ontsnapt! Slimme beestjes, alsof ze wisten dat ze morgen onder het mes zouden gaan. Dat kon niet waar zijn; een slacht zonder varkens, een slachtfilm zonder slacht. Tragisch-komisch, maar vooral lullig voor de boer en zijn familie. Probeer in deze woestenij maar eens 300 kilo vlees op snelle pootjes te vinden. Stemmen en roepende mensen in het donker. Niet te filmen dit. Zouden ze Berends slijpsteen gehoord hebben?

Alles kwam goed. Osama en Obama waren even aangewipt bij de buren, verderop in de vallei. Opluchting en hilariteit bij het haardvuur ’s avonds. Sterke verhalen en een lach maak je hier in een mum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s